Conversie Manager

Functieomschrijving

Ga jij voorop in de strijd om bestaande werkwijzen van klant-teams te transformeren tot een resultaatgerichte, data gedreven bedrijfscultuur. Is enthousiasmeren van je omgeving je tweede natuur? Word jij blij van het werken in multidisciplinaire teams? Sta je te popelen om kennis over te dragen aan klanten zodat zij zelfstandig aan de slag kunnen? Kan je zowel aan een developer als aan een online marketing directeur uitleggen waarom valideren en experimenteren zo belangrijk is? Kom dan eens met ons praten over een functie als conversie manager.

Functievereisten

Wij zijn Online Dialogue

Al meer dan 11 jaar zijn wij dé specialist in data- en bewijs-gedreven optimalisatie van digitale klantdialogen. Vorig jaar nog zijn we uitgeroepen tot beste CRO agency en dit jaar heeft onze Anouk Erens de titel van Webanalist van het jaar binnen gesleept. Natuurlijk zijn we daar enorm trots op, want we werken er hard voor. 

Niet lullen maar toetsen! Experimenteren. Klantkennis opbouwen. Kennis overdragen. Altijd streven naar beter. Met daarbij vooral ook oog voor elkaar. Oog voor collega’s alsook oog voor klanten. 

We ambiëren samenwerkingen voor de lange termijn, waarbij we als partners optrekken om organisaties te helpen om hun doelstellingen te laten overtreffen. Partners die dit kunnen beamen: VodafoneZiggo, fonQ, VidaXL, Stella, Van der Valk, Coop, Videoland, Beter Bed, Efteling, KPN, Hallmark en DPG.

Bekijk onze klanten en cases voor meer informatie.

vacature analist

Wat je gaat doen?

- Het opzetten en uitbreiden van A/B test programma’s

- Het in kaart brengen van de CRO maturity en een plan opstellen en uitvoeren hoe je onze klanten naar het volgende niveau brengt

- Workshops en trainingen geven om kennis over te dragen naar de klantteams

- Opstellen en gefaseerd inbedden van data en bewijs-gedreven bedrijfsculturen

- Het begeleiden en enthousiasmeren van zowel klant teams als de interne teams bij Online Dialogue

- Verder uitbouwen van onze consultancy waardeproposities

Bij Online Dialogue werk je ongeveer voor 3 tot 5 klanten, dit zorgt ervoor dat je voldoende tijd hebt om echt resultaat te boeken en de klant een stap verder te helpen.

Je doet dit niet alleen

Je gaat werken vanuit het centrum van Utrecht samen met 20 enthousiaste en gezellige vakidioten. Onze aanpak is uniek: wij werken in multidisciplinair teamverband met conversie managers, webanalisten, psychologen, UX/UI–designers, copywriters en developers. Wij combineren data, onderzoek en psychologie om zo online conversie en ervaring te verbeteren.

Wat hebben we jou te bieden:

 • Een uitdagende functie in een open, enthousiaste, leergierige, continu innoverende en voorop lopende organisatie

 • Werken voor uitdagende klanten in diverse branches (zie onze cases en klanten)

 • Full-time dienstverband

 • Een passend salaris, afhankelijk van je ervaring

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. pensioenregeling en reisvergoeding)

 • Grote flexibiliteit in kantoor-, klant- en thuiswerken

 • Hardware ‘van de zaak’ en een telefoonvergoeding

Enthousiast team met leuke, gezellige, gedreven en ambitieuze collega’s die je “als vakidioten zou kunnen bestempelen”: altijd willen blijven leren om voorop te lopen als Thought Leader.

Jij neemt mee:

 • minimaal 3 jaar online werkervaring

 • ervaring als conversie manager en/of als digital consultant

 • ervaring met digitale analyses en experimenten (A/B testen) en de inhoud hiervan

 • ervaring met het uitwerken van strategie en het managen van stakeholders in dynamische omgevingen

 • kennis van de marktontwikkelingen in het digitale segment

 • geloof in het belang van lerende / experimenterende organisaties

 • uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en schrift in het Nederlands en Engels

 • plezier in je werk en maakt gemakkelijk contact

Een dag bij Online Dialogue

vacature analist

De dag begint met een maandelijkse update sessie voor de e-commerce manager van een grote Nederlandse telco. Samen met één van je teamleden presenteer je de resultaten die het team van Online Dialogue samen met 4 product teams van de klant hebben bereikt. De business case is behaald, maar was nog hoger geweest als er aan klantzijde geen IT issues waren geweest. In een goed onderbouwd betoog overtuig je de manager om een extra dedicated front-ender aan de eigen product teams toe te voegen.

Na afloop volgt een stand up met het Online Dialogue team bij dezelfde klant. Gewapend met een goede en verdiende kop koffie, praten we elkaar kort bij, kijken we op het dashboard hoe alle analyses en experimenten lopen, en stellen acties op. Daarna gaat iedereen lekker aan de slag. Jij stemt af met de 4 leads van de klantteams en verstuurt een samenvattende mail over de sessie met de e-commerce manager. Tussendoor belt één van je andere klanten. De klant is erg blij met de (blended) in-company cursus over consumentenpsychologie en wil een extra team laten deelnemen. Je belt dit door aan Roos (academy-lead), schiet het verzoek in de sales tool, en complimenteert het team in de algemene OD-chat.

Na een korte treinreis wandel je, zoals meestal, met je collega’s naar Meeting Plaza in Hoog Catharijne om te lunchen. Na dit gezellig intermezzo werk je in de middag met een collega consultant aan een voorstel met daarin een concept strategie voor een e-commerce partij die als doelstelling heeft om 40% meer klanten met minimaal 3 producten te realiseren. Tussendoor spelen jullie een potje tafeltennis. Aan het eind van de middag maak je nog even slides voor de OD-kennissessie de volgende middag. Je wilt het hebben over “hippo’s: Hoe overtuig je managers om hun product teams inhoudelijk zelf te laten sturen?”. Morgen wordt weer een leuke en diverse dag!

Enthousiast? Wat nu?

Je kan direct solliciteren kan via onderstaande button of kijk op www.onlinedialogue.nl voor meer informatie. Wij vinden het ook altijd leuk om voorbeelden van projecten te zien waar je met plezier aan hebt gewerkt (ook buiten het werkveld). Zodra we deze informatie binnen hebben, ontvang je snel een reactie. Wanneer je een uitnodiging ontvangt volgen er maximaal 3 gesprekken. Er is geen deadline voor reactie - zodra de vacature is vervuld, vermelden wij dit direct op deze website.


Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Eddy Morreau

eddy.morreau@onlinedialogue.nl / 030 4100 179.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.