Overslaan naar content

UX designer

Hybride
 • Utrecht, Utrecht, Nederland

Functieomschrijving


Bij Online Dialogue weten we maar al te goed dat je als getalenteerde designer op veel plekken aan de slag kunt. Daarom beantwoorden we direct de vraag ‘What’s in it for me?’ Als jij voorbij de fase bent waarin je alleen maar ‘mooie designs’ oplevert en juist stappen wilt maken in de impact van je designs, dan ben je bij ons aan het goede adres. Voor ons is design het eindproduct dat laat zien dat we de klant goed begrijpen.

‘Validation in every Organization’ is ons credo, en daar houden we onszelf ook aan. Behalve dat jouw designs tot stand komen in samenwerking met collega’s uit gebieden als psychologie en data, worden ze direct getest op effectiviteit.

Vereisten

Wat ga je doen?

Als UX designer ben je verantwoordelijk om de Customer Journey van onze klanten te optimaliseren. Je werkt aan meerdere klantprojecten tegelijk, dit doe je voor grote en kleinere klanten en projecten zoals Beter Bed, DPG Media, KPN en ING. Je werkt nauw samen met je collega’s uit multidisciplinaire teams zoals data analisten, conversiemangers en psychologen. Met jouw projectteam zorgen jullie voor een compleet beeld van de journey en maak jij vanuit hypotheses ontwerpen voor experimenten. Je zult klanten adviseren op het gebied van UX en zult af en toe een training geven.

Jij bent …

We zoeken een nieuwsgierige, gedreven designer die altijd meer wil leren en graag samenwerkt in multidisciplinaire teams. Een paar in het oog springende zaken:


 • Minimaal 4 jaar relevante aantoonbare werkervaring als UX designer of soortgelijke functie

 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van ontwerp van website en e-commerce omgevingen die je kan onderbouwen en toelichten in een portfolio

 • Kennis op het gebied van online web technieken zoals HTML, CSS en Javascript

 • Je beheert je tools zoals: Figma, Sketch en producten uit de Adobe CC suite.

 • Hoewel je esthetiek essentieel vindt, is het voor jou veel meer van belang wanneer jouw designs impact maken

 • Je hebt de ambitie om klanten, collega’s naar een hoger niveau te tillen als het gaat om UX

 • Je bent in staat om te schakelen tussen verschillende projecten

 • Ervaring in UX research is een pré

 • Nederlands en Engels in woord en geschrift waarbij je het vermogen hebt om met verschillende partijen te schakelen en samen te werken

Wij bieden …

 • full-time dienstverband (32-40 uur per week)

 • vergoeding woon–werkverkeer;

 • een pensioenregeling;

 • laptop van de zaak

 • gezellige borrels;

 • jaarlijks uitje (verrassing!);

 • marktcomform salaris;

 • mogelijkheden om thuis te werken;

 • een open en inclusieve cultuur

Wij zijn…

Hét toonaangevende bureau op het gebied van online optimalisatie. Als erkend ‘thought leader’ in deze niche worden onze collega’s regelmatig gevraagd als keynote speaker op (inter)nationale podia. Natuurlijk zijn we daar enorm trots op, maar we werken vooral hard om constant op de markt vooruit te lopen, de markt verder te brengen en bedrijven en organisaties hun doelstellingen te laten overtreffen. Zoveel mogelijk experimenteren, groeien en klantkennis opbouwen vormen de kern van onze aanpak.

Al die kennis, kunde en ervaring delen we graag. Steeds vaker zetten we dan ook bij de klant zelf interne teams op die wij van a tot z begeleiden tot specialisten. En zo komen we nog eens ergens over de vloer: Vodafone Ziggo, DPG Media, Vattenfall, Hallmark, COOP, Beter Bed, KPN, Van der Valk, ...

Het team


Je gaat werken vanuit het centrum van Utrecht samen met 23 enthousiaste en gezellige vakidioten. Onze aanpak is uniek: wij werken in multidisciplinair teamverband met webanalisten, psychologen, UX/UI–designers, copywriters en developers.


Online Dialogue ademt validatie. Wij combineren data, onderzoek en psychologie, wij voeren klant- en toptakenonderzoek uit, analyseren heatmaps, ontwerpen en analyseren A/B testen en benutten elke andere mogelijkheid om de conversie bij onze klanten te verbeteren.


Wij gaan voor kwaliteit en we willen dat die kwaliteit dagelijks verbetert. Dat betekent: dingen durven doen, leren maar ook leren falen, evalueren en dan nog beter worden. Als UX designer zul je worden uitgedaagd door veeleisende klanten, maar zeker ook door je slimme collega’s.

Maar bovendien is het gewoon heel leuk bij ons. Dat kun je zelf al stiekem ondervinden want we hebben een open kantoorconcept. Op ons kantoor, het ODhouse, ben je als digitale vakidioot altijd van harte welkom! Kom eens een dagje bij ons zitten: meten is weten!


Enthousiast? Wat nu? 

Je kan direct solliciteren kan via onderstaande button of kijk op www.onlinedialogue.nl voor meer informatie.


Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Eddy Morreau. 

eddy.morreau@onlinedialogue.nl /  030 4100 179

Er is geen deadline voor reactie.
Zodra de vacature is vervuld, vermelden wij dit direct op deze website.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of