UX designer

Functieomschrijving

Bij Online Dialogue weten we maar al te goed dat je als getalenteerde designer op veel plekken aan de slag kunt. Daarom beantwoorden we direct de vraag ‘What’s in it for me?’ Als jij voorbij de fase bent waarin je alleen maar ‘mooie designs’ oplevert en juist stappen wilt maken in de impact van je designs, dan ben je bij ons aan het goede adres. Voor ons is design het eindproduct dat laat zien dat we de klant goed begrijpen.

‘Validation in every Organization’ is ons credo, en daar houden we onszelf ook aan. Behalve dat jouw designs tot stand komen in samenwerking met collega’s uit gebieden als psychologie en data, worden ze direct getest op effectiviteit.

Functievereisten

Jij bent …

We zoeken een nieuwsgierige, gedreven designer die altijd meer wil leren en graag samenwerkt in multidisciplinaire teams. Een paar in het oog springende zaken:

 • Minimaal 2-3 jaar relevante werkervaring als visual designer, UX/UI - designer of een soortgelijke functie

 • Een gevarieerd portfolio welke je kan toelichten en kan onderbouwen

 • Je hebt een natuurlijke nieuwsgierigheid naar nieuwe tools en technieken

 • Je kunt werken in Figma en Sketch

 • Hoewel je esthetiek essentieel vindt, is het voor jou veel meer van belang wanneer jouw designs bijdragen aan de groei in conversie

 • Je het de ambitie om de beste te worden in je vakgebied en de drive om dit over te willen dragen op je naaste collega’s en binnen de organisatie

 • Nederlands en Engels in woord en geschrift waarbij je het vermogen hebt om met verschillende partijen te schakelen en samen te werken

Wij bieden …

 • full-time dienstverband (32-40 uur per week)

 • vergoeding woon–werkverkeer;

 • een pensioenregeling;

 • op maat gemaakt ontwikkelingsprogramma;

 • laptop van de zaak en een telefoonvergoeding;

 • gezellige borrels;

 • jaarlijks buitenlands uitje (verrassing!);

 • een passend salaris;

 • thuiswerk mogelijkheden;

 • > 350 jaar online kennis en ervaring van je collega’s tot je beschikking

Wij zijn…

vacature analist

Hét toonaangevende bureau op het gebied van online optimalisatie. Als erkend ‘thought leader’ in deze niche worden onze collega’s regelmatig gevraagd als keynote speaker op (inter)nationale podia. Natuurlijk zijn we daar enorm trots op, maar we werken vooral hard om constant op de markt vooruit te lopen, de markt verder te brengen en bedrijven en organisaties hun doelstellingen te laten overtreffen. Zoveel mogelijk experimenteren, groeien en klantkennis opbouwen vormen de kern van onze aanpak.

Al die kennis, kunde en ervaring delen we graag. Steeds vaker zetten we dan ook bij de klant zelf interne teams op die wij van a tot z begeleiden tot specialisten. En zo komen we nog eens ergens over de vloer: Vodafone Ziggo, DPG Media, Vattenfall, Hallmark, COOP, Beter Bed, KPN, Van der Valk, ...

Het team

vacature analist

Je gaat werken vanuit het centrum van Utrecht samen met 23 enthousiaste en gezellige vakidioten. Onze aanpak is uniek: wij werken in multidisciplinair teamverband met webanalisten, psychologen, UX/UI–designers, copywriters en developers.


Online Dialogue ademt validatie. Wij combineren data, onderzoek en psychologie, wij voeren klant- en toptakenonderzoek uit, analyseren heatmaps, ontwerpen en analyseren A/B testen en benutten elke andere mogelijkheid om de conversie bij onze klanten te verbeteren.


Wij gaan voor kwaliteit en we willen dat die kwaliteit dagelijks verbetert. Dat betekent: dingen durven doen, leren maar ook leren falen, evalueren en dan nog beter worden. Als UX designer zul je worden uitgedaagd door veeleisende klanten, maar zeker ook door je slimme collega’s.

Maar bovendien is het gewoon heel leuk bij ons. Dat kun je zelf al stiekem ondervinden want we hebben een open kantoorconcept. Op ons kantoor, het ODhouse, ben je als digitale vakidioot altijd van harte welkom! Kom eens een dagje bij ons zitten: meten is weten!

Een dag bij Online Dialogue

vacature analist


Je dag begint met een update sessie bij een van je klanten. Samen met de lead van je team presenteer je de resultaten van de laatste twee A/B testen. Na deze update neem je een kop koffie mee naar de hypothese sessie met het projectteam. Hierin deelt de webanalist de nieuwste data bevindingen, waar de psycholoog haar hypotheses op gebaseerd heeft. Samen met het team bedenk je mogelijke design richtingen en maak je snelle schetsen op de whiteboard meubels.


In de development tool check je hoe het gaat met de ontwikkeling van de experimentcodes. Een tweetal experimenten die jij vorige week ontworpen hebt zijn klaar qua code, en kunnen gecheckt worden. Je zet de codes klaar met een experimenttool, en bekijkt hoe jouw ontwerp er in preview modes uitziet. De code is in orde, dus je neemt contact op met de klant om het goede nieuws door te geven: er kan weer een nieuw A/B-experiment worden gestart!  


In de middag lunchen we samen. Eenmaal opgeladen start je met het uitwerken van het experiment ontwerp en maakt een begin om de hypothese om te zetten in beeld. Tijdens deze sessie zit je nog even samen met de andere designers om feedback op je eerste ontwerpversie te krijgen. Zodra je helemaal tevreden bent deel je het ontwerp met de psycholoog en zet je eea voor de klant klaar in het A/B-experimentboard in Airtable.


Tussendoor speel je je tweede potje tafeltennis. Aan het eind van de middag ga je nog even aan de slag met de voorbereidingen voor de UX dag van de inhouse opleiding die je volgende week gaat geven. Je eindigt de dag samen met de andere UX-ers. Jullie nemen de resourceplanning door, bespreken alle deadlines en evalueren de lopende projecten. Je sluit je dag af met het beantwoorden van wat laatste mailtjes en het opschrijven van je uren. Je to do lijstje is net niet helemaal afgevinkt: morgen weer een nieuwe dag!

Enthousiast? Wat nu? 
Je kan direct solliciteren kan via onderstaande button of kijk op www.onlinedialogue.nl voor meer informatie.


Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Eddy Morreau. 

eddy.morreau@onlinedialogue.nl /  030 4100 179

Er is geen deadline voor reactie.
Zodra de vacature is vervuld, vermelden wij dit direct op deze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.