Webanalist

Functieomschrijving

Heb je een passie om data te vertalen naar inzichten? Zoek jij graag naar kansen en mogelijkheden in een aanzienlijke hoeveelheid data? En maak jij begrijpbare verhalen van het gedrag van online bezoekers en presenteer je dit graag? Kom dan werken bij Online Dialogue als  webanalist!

Als analist werk je intensief samen met de andere analisten bij Online Dialogue en maak je deel uit van multidisciplinaire teams met onder andere psychologen, strategen en UX-designers. Je bent een belangrijke waarde bij het voorbereiden en analyseren van conversie optimalisatie trajecten.


Web analyse heeft geen geheimen voor je. Je analyseert verbanden tussen allerlei gebruikersdata (feedback, analytics, experimenten) en vertaalt bevindingen naar inzichten. Daarnaast presenteer je deze bevindingen aan je opdrachtgevers en geeft adviezen over het opvolgen van inzichten.


Het is een uitdagende functie in een open, enthousiaste, leergierige, continu innoverende organisatie. Wij gaan voor kwaliteit en willen dat die kwaliteit dagelijks verbetert. Dat betekent: dingen durven doen, leren maar ook leren falen, evalueren en dan nog beter worden.

Als web analist zul je worden uitgedaagd door veeleisende klanten, maar zeker ook door je collega’s. Maar bovendien is het gewoon heel leuk bij ons.


Functievereisten

Jij hebt…

 • minimaal 2-3 jaar relevante werkervaring in het online werkveld;
 • een natuurlijke nieuwsgierigheid naar nieuwe tools en technieken;
 • ambitie om de beste te worden in je vakgebied en de drive om dit over te willen dragen op je naaste collega’s en buiten de organisatie;
 • naast webanalyse tools kun je ook overweg met heatmap/screenrecording tools, survey/feedback oplossingen en A/B-test software
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in het Nederlands en het Engels;

Wij bieden…

 • full-time dienstverband (32-40 uur per week)

 • vergoeding woon–werkverkeer;

 • een pensioenregeling;

 • op maat gemaakt ontwikkelingsprogramma;

 • laptop van de zaak en een telefoonvergoeding;

 • gezellige borrels;

 • jaarlijks buitenlands uitje (verrassing!);

 • een passend salaris;

 • thuiswerk mogelijkheden;

 • > 350 jaar online kennis en ervaring van je collega’s tot je beschikking


Wij zijn…

vacature analist

hét toonaangevende bureau op het gebied van online optimalisatie. Als erkend ‘Thought leader’ in deze niche worden onze collega’s regelmatig gevraagd als keynote speaker op (inter)nationale podia. Natuurlijk zijn we daar enorm trots op, maar we werken vooral hard om constant op de markt vooruit te lopen, de markt verder te brengen en bedrijven en organisaties hun doelstellingen te laten overtreffen. Zoveel mogelijk experimenteren, groeien en klantkennis opbouwen vormen de kern van onze aanpak. Wij werken voor opdrachtgevers als; Hallmark, KPN, Beerwulf, Beter Bed, van der Valk, NU.nl & Efteling.

Het team

vacature analist

Je gaat werken vanuit het centrum van Utrecht samen met 23 enthousiaste en gezellige vakidioten. Onze aanpak is uniek: wij werken in multidisciplinair teamverband met webanalisten, psychologen, UX/UI–designers, copywriters en developers. Wij combineren data, onderzoek en psychologie om zo online conversie en ervaring te verbeteren.

Een dag bij Online Dialogue

vacature analist

Je dag begint met een maandelijkse update sessie bij een grote Nederlandse telecom provider. Samen met de lead van je team presenteer je de resultaten van de laatste twee A/B testen. Beide testen zijn een winnaar (positief significant), dus om dit te vieren hebben jullie taart meegenomen. Na afloop volgt een stand up met het Online Dialogue team voor dezelfde klant. Gewapend met een goede en verdiende kop koffie, praten we elkaar kort bij, kijken we op het dashboard hoe alle analyses en experimenten lopen, en we stellen acties op. Vervolgens gaat iedereen aan de slag. Als analist start je met een grotere analyse, kunnen we het gedrag online voorspellen met behulp van historische data? En hoe kunnen we deze inzichten gebruiken in het optimalisatie programma?

In de middag lunchen we samen. Eenmaal opgeladen ga je aan de slag met de voorbereidingen voor de data-dag van de inhouse opleiding die de week erop van start gaat. Vervolgens ontvang je een mailtje van je collega psycholoog met een aantal vragen ter voorbereiding op het volgende experiment voor de Telco en duik je de data in om te zoeken naar de antwoorden. Tussendoor spelen jullie een potje tafeltennis. Aan het eind van de middag maak je nog even slides voor onze interne kennissessie de volgende middag. Je wilt het hebben over ‘power’ en statistiek. Je wilt een nieuwe berekening opperen en testen hoe mensen hier tegenover staan. Je eindigt de dag samen met de andere analisten. Tijdens het overleg nemen jullie de resourceplanning door, bespreken alle deadlines en evalueren de lopende projecten.

Enthousiast? Wat nu? 


Je kan direct solliciteren kan via onderstaande button of kijk op www.onlinedialogue.nl voor meer informatie.

Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Eddy Morreau. 

eddy.morreau@onlinedialogue.nl /  030 4100 179

Er is geen deadline voor reactie.
Zodra de vacature is vervuld, vermelden wij dit direct op deze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.